Фінальна конференція проєкту «CBC-DEBUS – Інноваційний розвиток підприємницької освіти та стимулювання нового бізнесу в транскордонному регіоні»

15 березня 2023 року в м. Ізмаїл, Україна, відбулася фінальна конференція Європейського проєкту «CBC-DEBUS – Інноваційний розвиток підприємницької освіти та стимулювання нового бізнесу в транскордонному регіоні», що фінансується Європейським Союзом в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія-Україна  2014-2020». Організатором даного заходу став Ізмаїльський Держаний Гуманітарний Університет, який є Бенефіціаром 1 в рамках даного проєкту. Головною метою проєкту «CBC-DEBUS» є підвищення якості та доступу до освіти в сфері підприємницької діяльності шляхом розвитку та реалізації інноваційної програми для розвитку підприємницьких навичок з метою надання консультацій при розробці щонайменше 75 бізнес-планів до кінця реалізації проєкту для відкриття нових підприємств та створення нових робочих місць.   

В конференції приймали участь представники партнерів проєкту: Молодіжна громадська організація «Нове покоління Європи» (Ізмаїл, Україна), «Агентство з питань зайнятості повіту Тульча» (Румунія) та «Патронаж малих та середніх підприємств повіту Тульча» (Румунія), а також зацікавлені сторони, ЗМІ, тощо.  Офіцер Спільного Технічного Секретаріату, яка була запрошена до участі у заході, а також партнери з Румунії приймали участь в конференції  шляхом онлайн зв’язку. Під час даного заходу були висвітлені всі індикатори, результати та цілі досягнуті під час реалізації проєкту. Окремо було відмічено створення освітньої платформи CREDA, яка представляє із себе комплекс програмного забезпечення та послуг, за допомогою яких  студенти можуть здобути нові знання в галузі підприємницької діяльності, покращити навички з саморозвитку, знайти багато навчальних матеріалів та програм, які допоможуть в освітньому процесі.