Святкуємо 15 років сприяння підприємництву: успіх програми Erasmus for Young Entrepreneurs

Європейська комісія з гордістю відзначає 15-ту річницю програми Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE), знакової ініціативи, покликаної сформувати майбутнє підприємництва в Європі. EYE сприяє міжнародній співпраці, збагачує підприємницькі навички та стимулює інновації.

Програма надає новим і потенційним підприємцям унікальну можливість для міжнародних обмінів, спрямованих на втілення інноваційних ідей у реальність. Це не лише допомагає подолати початкові перешкоди для відкриття та ведення бізнесу, але й сприяє інтернаціоналізації МСП та діловому партнерству. Учасники отримують безцінне навчання на робочому місці та розвивають свої підприємницькі навички завдяки співпраці з досвідченим приймаючим підприємцем за кордоном, що триває від 1 до 6 місяців. ЄС пропонує фінансову підтримку для покриття витрат на проїзд та проживання, забезпечуючи доступність.

Досвідчені приймаючі підприємці отримують вигоду від нових перспектив і навичок, отриманих від мотивованих нових підприємців. Ця співпраця відкриває двері для вивчення інноваційних ідей, які можуть розвивати їхній бізнес, забезпечуючи інтернаціоналізацію, доступ до нових ринків і формування нових партнерств, що ще більше підвищує їх конкурентоспроможність.

На сьогоднішній день програма створила майже 12 000 ділових обмінів у понад 45 країнах. У 2023 році було досягнуто історичного максимуму з понад 5000 заявок, що свідчить про приголомшливий успіх програми. Програма EYE має сильний рейтинг схвалення: 98% нових підприємців рекомендують її, а 92% учасників підтримують контакт після обміну.

Програмі сприяє спільнота посередницьких організацій по всій Європі.

Європейська Комісія як і раніше прагне вдосконалювати програму EYE у майбутньому, гарантуючи, що вона продовжує підтримувати підприємців-початківців і сприяє створенню стійкої та інноваційної європейської бізнес-екосистеми. Початківці підприємці та досвідчені власники бізнесу запрошуються приєднатися до цієї спільноти та стати частиною історії успіху EYE.

Щоб дізнатися більше про те, як подати заявку або взяти участь, відвідайте веб-сайт Erasmus for Young Entrepreneurs www.erasmus-entrepreneurs.eu.